Dyrekølle i stegeso

Af Avi Majland Abelsen

Jeg udbener køllen. Så koger jeg en saltlage op der skal de samme ingredienser i som ellers - også bare ingefær og chilli (hvis du kan lide det) også salt selvfølgelig, det skal køles ned og kølles lægges heri morgenen før tilberedningen. Så “pakker” jeg den ind i midten med Timian, rosmarin, Basilikum, løg, hvidløg, bacon, lurpak smør, waldnødder (kun få meget fint hakket) gulerødder og porrer. Lægger lurpak kydderurter og bacon hele vejen rundt om den, inden jeg snurrer den sammen med madgarn så det bliver en samlet steg. Jeg lægger den så på en bund af porrer, knoldselleri, hvidløg, løg, honning og gulerødder. Hælder en X-mas (eller anden mørk øl) henover og giver den tæsk i stegesoen ved 180 grader varmluft i ca. 1-1 1/2 time. Lader den hvile i ca. 15 minutter imens jeg laver vildtsauce af saften med piskefløde. Jeg har selvfølgelig husket at stille rødvinen ud af køleskabet om morgenen og “knappet” den op en time før spisning. Dertil spidskåls salat og nye kartofler med friske blancherede hvide aspages. God fornøjelse

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/